сряда, 22 август 2012 г.

Мястото на заглавието в добрата онпейдж оптимизация.

Изборът на добро заглавие на сайта е най-важният елемент за постигането на добра онпейдж оптимизация за който и да е сайт. То трябва да бъде толкова дълго, че да пояснява добре за какво става дума в сайта. Важно е да знаете, че заглавието е първото нещо което се забелязва и съответно индексира от всички търсещи машини. Вследствие на това е нормално да му дава наистина голямо значение – тайтъла ви трябва да е достатъчно добър и описателен, за да накара търсачките, а след това и потребителите да изберат първо него след многото други. Смело твърдя, че тази работа не е сложна и се учи за час, но незнайно защо виждам доста ужасни заглавия.

Трикове в заглавието за качествена онпейдж оптимизация

Заглавието на сайта и ролята му в т.н. онпейдж оптимизацияВие, бизнеса ви или бранд името ви случайно да сте достатъчно известни, че потребителите да ви потърсят директно в търсачката? Ако това е така, тогава е задължително да включите това достатъчно популярно име в заглавието на сайта! Имате ли набелязани ключови думи, по които да се опитвате да постигнете челно класиране в СЕРП-а? Това е малко риторичен въпрос, защото всички сайтове се борят за класиране по ключови думи. И така, задължително включете в заглавието най-силните си ключови думи в заглавието. За препоръчване е максималният им брой да е две или три. Ето ви един пример: вие правите сайт на известна пицария да речем в София, който ще доставя пици по домовете; в този случай е добре включите в заглавите някоя от следните фрази – пица софия, пица онлайн, пица онлайн София.

Онпейдж оптимизация „извън кутията“

Може много хора да не се съгласят с мен и тази техника, но аз мисля, че е ефективна. Може да включите някакъв телефон за контакт в заглавието на сайта, особено ако сайтът ви продава каквото и да било. Много от посетителите може да срещнат трудности с откриването на телефон за контакт в уебсайта ви, когато той се намира още в заглавието, има шанс директно да ги подтикне към действие. Също така, това ще подобри вашата онпейдж оптимизация, защото когато потребителите видят в СЕРП-а сайт с посочен телефон за контакт, много е вероятно да го предпочетат пред многото други.