понеделник, 20 август 2012 г.

Онпейдж оптимизация – що за животно е това?

Професионалните блогъри знаят, че за да постигнат добро класиране в СЕРП-а е нужна много работа. Тъй като търсещите машини с времето стават все по-интелигентни, оптимизацията на един сайт става все по-сложно нещо. Освен набавянето на качествено съдържание и беклинкове към сайта, трябва всяка една страница/публикация да бъде оптимизирана, или с други думи – трябва си добра онпейдж оптимизация.

Защо въпросната онпейдж оптимизация е толкова важна?

Онпейдж оптимизацията е ключова за всеки блогЕдно от първите неща, които всеки уебмастър трябва да направи за един негов блог е тази така важна онпейдж оптимизация. Ако все още не сте запознати с тази техника, имам добра новина за вас – много е вероятно да ви отнеме по-малко от час докато започнете да я прилагате почти успешно. И все пак да отговоря на въпроса по-горе – ако имате добра онпейдж оптимизация, не само ще се намирате в челните позиции при търсена на избраната от вас ключова дума, но и ще подобрите читаемостта на сайта си в пъти. А какво по-добро от това един потребител да намери сайта в Гугъл и след това да го прочете лесно и с удоволствие, намирайки това което търси за отрицателно време. Ето затова се борят всички уебмастъри, но малко успяват.

Какви са похватите за направа на добра онпейдж оптимизация?

Тъй като това е първата статия в този блог, няма да избързвам и да  ви издавам всички тайни. Постигането на добра онпейдж оптимизация е процес, съдържащ в себе си доста прости действия, но ефектът от всички тях взети заедно си заслужава всяка отделена секунда. В тази статия може да откриете част от техниките за постигане на прилична онпейдж оптимизация. Опитайте се да ги намерите, докато чакате следващата статия по темата за добро класиране в СЕРП-а.